Scooterhelm

Scooter helm kopen? Hier zit je goed!

Wanneer je een scooterhelm wil kopen dan zit je goed bij Helm4u.nl. De beste scooterhelm koop je via onze webshop, goedkoop, veilig en snel. Uiteraard staat veiligheid voorop zorg dus voor een goede helm, maar je wil toch ook een leuke helm? Eventueel een helm die goed bij je scooter past? Misschien wel een fashion helm of een helm met een opvallende kleur om extra op te vallen in het verkeer? Hoe dan ook, welke helm je ook zoekt, bij ons zit je goed!

Wat is een scooterhelm?

Je zou zeggen; dat weet iedereen, maar weet je echt wat het is en waarom? Wie het bedacht heeft? Lees er hier meer over!

Een Scooterhelm is ten eerste gelijk aan een motorhelm, alle helmen die wij verkopen zijn goedgekeurd voor de openbare weg en mogen op een motor gebruikt worden, dus ook op een scooter. Een scooterhelm is een 'helm' (vroeger ook wel klokhelm genoemd) die gedragen wordt scooterrijders, motorrijders en brommerrijders maar ook door andere rijders (waar je minder snel aan zal denken) op quads en crossmotoren. De functie van een scooter helm ligt voor de hand, maar is hoofdzakelijk  om de schade aan het hoofd / nek in bij een val, botsing of ander ongeluk te beperken en als het even kan zelfs helemaal te voorkomen. Naast het primaire doel van de scooterhelm heeft deze ook nog een secundair doel en dat is het beschermen tegen tegen zwevende elementen zoals vliegen en andere insecten. Daarbij bied de helm ook nog eens bescherming tegen (koude) rijwind en regen, wel zo aangenaam bij koude temperaturen. In Nederland is in artikel 60 van van het 'Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990' vastgelegd voor welke voertuigen een helm wel en voor welke voertuigen een helm niet verplicht is. Naast helmpicht voor motorrijders geld er ook helmplicht voor bromfietsers en hun medepassagier sinds 1 januari 1975.

Verschil motorhelm en scooterhelm

Je hoort vaak mensen praten over een scooterhelm of een motorhelm, maar wat is nou daadwerkelijk het verschil? Volgens de wet bestaat dit verschil niet. Alle helmen die zijn goedgekeurd volgens de Europese norm 22.05 voldoen aan de Europese norm en mogen door de scooterrijder en motorrijder gedragen worden op de openbare weg. Alle scooterhelmen die wij verkopen zijn voorzien van een goedkeuren, welke te herkennen is aan een ingenaaid label met de letter E, gevolgd door een cijfer (het cijfer geeft het land van productie weer). Wat is dan toch het verschil? Iets verschil is er over het algemeen wel te zien aan de prijs en afwerking. Helmen die wij aanbieden voor 'motoren' hebben een betere afwerking en zijn over het algemeen een stuk duurder. Aan de prijs zou je dus kunnen afleiden wat een motorhelm is en wat een scooterhelm is.

Typen scooterhelmen

Door de jaren heen heeft men verschillende soorten helmen uitgevonden om daarmee te voldoen aan wensen van klanten. bijvoorbeeld iemand met een bril heeft veel voordeel aan een systeemhelm, daar waarbij een integraalhelm lastig is omdat men dan eerst de bril af moet nemen alvorens de helm te kunnen opzetten. Omdat helmen tegenwoordig ook verlicht zijn voor snorscooters (nog niet door heel Nederland, alleen Amsterdam) zie je steeds meer scooterrijderd met een helm. Ookal is een helm nog niet overal verplicht, je mag er best een dragen het is tenslotte voor je eigen veiligheid! Omdat er door de jaren heen meer helmfabrikanten bij zijn gekomen kan je ook duidelijk zien dat de meeste helmen 'met de tijd meegaan' en daardoor zie je ook moedtrends terug bij helmen. Wij hebben daarom vele soorten helmen met nog meer verschillende kleuren en uitvoeringen zodat je altijd een passende helm bij je retro scooter kan matchen, ook als je een sportieve (race) scooter hebt kan je bij ons een geschikte scooter helm kopen! Hieronder de soorten helmen met daarbij een beknopte uitleg.

  • integraalhelm (gesloten helm, erg populair bij scooterrijders)

Sinds 1975 worden integraalhelmen al gebruikt en dat is niet voor niets; een integraalhelm bied veel bescherming omdat het je hoofd geheel omsluit en met het vizier dicht maken vliegen of regen geen kans! Dit type scooterhelm is daarom ook erg comfortabel bij koud weer aangezien de integraalhelm ook bescherming bied tegen rijwind. Vroeger werd de integraalhelm ook wel 'klokhelm' genoemd. De integraalhelm werd beroemd door de bekende coureur Rodney Gould waarna de helm al snel populair werd onder motorrijders. Er zit ook een nadeel aan de integaalhelm; iemand die een bril draagt moet deze eerst afnemen voor men de helm op kan zetten. Het zelfde geld voor het afzetten van de helm.

  • systeemhelm, waarvan de voorkant omhoog geschoven kan worden
  • Pothelm

Een scooter helm koop je goedkoop en online via onze webshop. All onze helmen voor scooters zijn voorzien van een zogeheten ECE keuring wat inhoud dat deze helmen goedgekeurd zijn om op een scooter te gebruiken (ook op een motorscooter) Al jaren lang is er in Nederland een helmplicht voor scooters met een geel kenteken (45 km) vanaf 2018 is het dragen van een helm op een snorscooter en snorfiets ook verplicht in de grote steden zoals Amsterdam. Vooralsnog is het alleen Amsterdam in Nederland maar we zijn bang dat er snel andere plaatsen gaan volgen. Koop dus ook voor het rijden op een snorfiets een veilige scooterhelm via onze webshop. Zoek je een specifieke kleur helm? Klik dan hier voor een scooter helm op kleur

Goedkoop scooterhelm kopen

Zoals je hier kan zien zijn onze prijzen erg laag en verkopen wij uitsluitend hoge kwaliteit scooterhelmen. Door groot in te kopen en nauwe samenwerkingen met verschillende leveranciers kunnen wij jou de laagste prijs bieden zodat jij goedkoop kan shoppen en toch veilig kan rijden op je scooter of brommer!

Scooterhelm vrouw of man

Zit er verschil in een scooterhelm voor een vrouw of een scooterhelm voor een man? Deze vraag krijgen wij wel eens en het antwoord is simpel; er is geen verschil! Dat wil zeggen dat de maatindeling gelijk is en de maten aanzich dus ook. Uiteraard zien we wel wat verschil in kleuren welke over het algemeen beter bij vrouwen passen, maar dat is uiteraard een persoonlijke smaak. Ook kopen onze vrouwlijke klanten vaker zogeheten 'Fashion helmen' met vrolijke kleuren. Daar waar de gemiddelde man eerder voor een stoere scooterhelm kiest, of een race helm.

Kleuren scooterhelm

Wij hebben vele kleuren scooterhelmen in ons assortiment online. Zo hebben we de reguliere kleuren als zwart, wit, bruin, blauw etc maar ook unieke (opvallende) kleuren zoals parelmoer, fluor geel en regenboog (alle kleuren door elkaar).

scooterhelm kopen

Scooterhelm laten verzenden of passen

Wij verzenden voornamelijk helmen, maar het is uiteraard ook mogelijk om je helm bij ons te komen passen in Groningen en aldaar een helm te betalen. Dit kan alleen op afspraak wegens verschillende magazijnen. Mocht je een helm bij ons willen komen passen neem dan contact op met onze klantenservice. Als Groningen niet in de buurt is, kan je ervoor kiezen om je helm te laten verzenden. Verzenden van scooterhelmen is gratis vanaf € 29,95 dus de meeste helmen worden gratis verzonden binnen Nederland. Mocht de maat niet goed zijn kan je de helm altijd retourneren, de kosten van retourneren zijn wel voor eigen rekening. Wij raden daarom aan bij het 'scooterhelm kopen' om goed de maattabel door te nemen. Gratis verzending is geldig bij alle bestellingen boven € 29,95 en door héél Nederland, het maakt dus niet uit of je in Breda, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Zwolle, Eindhoven of Enschede woont, wij verzenden je scooterhelm gratis!

scooterhelm groningen

Helm4u.nl zit in Gronigen en het is ook mogelijk om bij ons op locatie een helm te passen. We hebben niet alle scooterhelmen in eigen voorraad dus het is wel nodig om eerst een afspraak te maken, zodat we kunnen zorgen dat de helm die je wil passen in ons magazijn in Groningen komt. Het beste is om even contact op te nemen en aan te geven dat je een helm wil komen passen in Groningen. Onze klantenservice helpt je dan graag verder met 'helm kopen Groningen'. Er is een grote kans dat je hierop hebt gezocht bij een van de bekende zoekmachines. We verwelkomen je graag na het maken van een afspraak.